-+=

Steunpunt Mantelzorg

Praktische ondersteuning voor alle mantelzorgers

Zorgt u voor een oudere of voor een zieke naaste? Dan bent u mantelzorger. Steunpunt Mantelzorg is er voor u. We bieden informatie, advies en een luisterend oor.

Iedereen die zorgt voor een oudere of voor iemand met een langdurige ziekte, beperking, verslaving of een psychische aandoening is mantelzorger. Dat kan een zware belasting zijn. Steunpunt Mantelzorg ondersteunt iedereen die als familielid, vriend of buur voor een ander zorgt.

Het steunpunt geeft informatie en advies, biedt praktische hulp en een luisterend oor. Wij helpen met het aanvragen van voorzieningen of andere praktische zaken. We organiseren informatiebijeenkomsten en cursussen voor mantelzorgers.

Verhalen van mantelzorgers
Hebt u interesse in de ervaringen van andere mantelzorgers? Hiernaast kunt u drie heel verschillende praktijkverhalen downloaden en kennis maken met mantelzorgers Anneke, Erik en Marga uit Beuningen. De rode draad in hun verhalen? ‘Zorg als mantelzorger ook goed voor jezelf. Leef bij de dag, want wat de toekomst brengt weet niemand. En wordt het allemaal toch te zwaar? Zoek op tijd hulp, want dat is juist een teken van kracht’, aldus onze mantelzorgers.

Jonge mantelzorgers
Ook jongeren kunnen te maken krijgen met de zorg voor een ouder, broer of zusje. Dat kan stress opleveren doordat je vaker moet meehelpen of omdat je thuis minder aandacht krijgt. De jonge mantelzorger kan ook bij Steunpunt Mantelzorg terecht.

“Via het steunpunt heb ik lotgenoten leren kennen. Dat gaf veel herkenning.”

Steunpunt Mantelzorg Ondersteuning voor mantelzorgers
Waar Molenstraat 54, 6641 BK Beuningen
Vragen
Bellen of mailen of appen.
Kijk ook eens op de website Regelhulp.nl
Dit is een website van het ministerie van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport. Deze landelijke website helpt u op weg bij het
organiseren van (langdurige) zorg en ondersteuning.
Aanmelden als mantelzorger. Klik op deze link en vul het webformulier in.

1e Contactpersoon

2e Contactpersoon

  Uw naam

  *

  Uw e-mailadres

  *

  Onderwerp

  *

  Bericht

  *