-+=

Ouderenadvies

Een vrijwillige ouderenadviseur (VOA) is een getrainde vrijwilliger die u helpt wegwijs te worden in de gemeente Beuningen. Ze luisteren naar uw verhaal, begrijpen uw behoeften en kennen de weg naar de juiste hulp of ondersteuning in Beuningen. Ze denken met u mee en voorzien u van onafhankelijk deskundig advies. Ook ondersteunen ze u bij het verkrijgen van hulp en voorzieningen. Zij willen bijdragen aan een beter welbevinden, behoud van eigen regie en prettig langer thuis te wonen. Kortom, zij wijzen de weg, ondersteunen bij en bemiddelen naar hulp en voorzieningen in de directe omgeving, maar zijn geen hulpverlener.

Monitoring 80-jarigen
Naast het adviseren en informeren van ouderen in Beuningen spelen onze VOA’s een belangrijke rol in het uitvoeren van het huisbezoekproject Monitoring 80-jarigen. Dit project is een samenwerking tussen Stichting Perspectief en de gemeente Beuningen, waarbij alle inwoners die de leeftijd van 80 jaar bereiken een huisbezoek van een VOA aangeboden krijgen.
Het hoofddoel van dit bezoek is om onze 80-jarige inwoners te informeren en vroegtijdig problemen te signaleren die gepaard gaan met het ouder worden. Diverse thema’s komen aan bod zoals, vervoer, activiteiten, voorzieningen en het voorbereiden op de verschillende aspecten van ouder worden.

Ouderenadvies:  rondom de thema’s: over zorg, mobiliteit, wonen, activiteiten en welzijn. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een persoonlijk adviesgesprek.
Aanmelden  Via Perspectief bellen of mailen

1e Contactpersoon

2e Contactpersoon

  Uw naam

  *

  Uw e-mailadres

  *

  Onderwerp

  *

  Bericht

  *