-+=

Aangenaam kennis te maken

Wil je meer contact met anderen of meedoen aan activiteiten in de buurt? De bruggenbouwers van ‘Aangenaam kennis te maken’ helpen je op weg.

Wil je meer contact met anderen of meedoen aan activiteiten in de buurt? Wil je op een andere manier iets in de buurt betekenen, maar lukt maar dat niet helemaal alleen?
Misschien omdat je niet goed weet waar je anderen kan ontmoeten, of hoe je contact moet leggen. Of omdat je het te lastig vindt om de eerste stappen te zetten.

Schakel dan een van de Bruggenbouwers van Aangenaam Kennis te Maken in.

Een Bruggenbouwer, een geschoolde vrijwilliger, kan je op weg helpen. Bijvoorbeeld door een paar keer mee te gaan naar een activiteit. Zo kun je samen kijken of het iets voor je is. Ook kan een Bruggenbouwer tips geven of samen oefenen zodat meedoen voor jou makkelijker wordt. Aangenaam Kennis te Maken is bedoeld voor mensen van alle leeftijden.

Pieter, een man van 53 jaar zat veel binnen en kwam de deur niet uit. Samen met de bruggenbouwer is hij gaan wandelen en heeft hij aansluiting gevonden bij een wandelgroep, waar hij contacten heeft gelegd.

Aangenaam kennis te maken is een project dat Perspectief samen met MEE Gelderse Poort uitvoert.

Net zoals bijvoorbeeld bij Halima, Pieter en Sanne:

Halima, een vrouw van 35, woont sinds 6 maanden met haar gezin in Beuningen. Zij begint binnenkort met de inburgeringscursus, maar spreekt al een beetje Nederlands. Ze wilde graag vrijwilligerswerk doen om haar Nederlands te verbeteren, nieuwe mensen te leren kennen en haar netwerk te vergroten. De bruggenbouwer is met haar aan de slag gegaan en ze doet nu vrijwilligerswerk bij een eetpunt en neemt deel aan het taalcafé. Zo ontmoet ze, nieuwe mensen en kan ze haar Nederlands oefenen.

Sanne, een meisje van 8 jaar, kent weinig andere kinderen uit de buurt. Omdat zij naar een andere school gaat dan de meeste kinderen uit haar dorp is het lastiger om vriendinnetjes te maken.
Samen met de bruggenbouwer is ze in contact gekomen met meisjes uit de buurt en is ze gaan kijken bij activiteiten vanuit het jeugdwerk van Perspectief. Daar durft ze nu ook zelf naartoe.

Aangenaam kennis te maken:  kom in contact met anderen en doe mee in de wijk 
Contact: bellen of mailen
Aanmelden via:  aanmeldingsformulier ‘Aangenaam kennis te maken

  Uw naam

  *

  Uw e-mailadres

  *

  Onderwerp

  *

  Bericht

  *